Tynemouth, Tyne & Wear    Status: Pre-planning
       
     
 An awkward back yard leaves little space for any adaptation to the rear of an otherwise grand Victorian house in Tynemouth. By twisting the existing garden wall to turn the head of the kitchen towards the sun, the living space is able to steal views and direct sunlight from the yard. The upper level respects the neighbours, avoiding overlooking, but allowing a generous bathroom to serve the family home.
       
     
LSK proposed ground plan opt 1.jpg
       
     
  Tynemouth, Tyne & Wear    Status: Pre-planning
       
     

Tynemouth, Tyne & Wear

Status: Pre-planning

 An awkward back yard leaves little space for any adaptation to the rear of an otherwise grand Victorian house in Tynemouth. By twisting the existing garden wall to turn the head of the kitchen towards the sun, the living space is able to steal views and direct sunlight from the yard. The upper level respects the neighbours, avoiding overlooking, but allowing a generous bathroom to serve the family home.
       
     

An awkward back yard leaves little space for any adaptation to the rear of an otherwise grand Victorian house in Tynemouth. By twisting the existing garden wall to turn the head of the kitchen towards the sun, the living space is able to steal views and direct sunlight from the yard. The upper level respects the neighbours, avoiding overlooking, but allowing a generous bathroom to serve the family home.

LSK proposed ground plan opt 1.jpg